Luntane do spazio e do tiemp
E mar, ciel e vient
Me vest
E sale ingopp a pelle
Me cosparg
Pe insapurì st'ammore inzipeto
Sicco, inaridito, spugliato
Comm a n'albere e natale
Doppe e feste passate
N'ammore cungelate
Da stu sole miez stutate,
Stu sole è fridde assai
Te cerco e nun ce staie
N ate comm a te, maie
Te guard e mentr te ne vaje
Me stizz sul e nierv
È luglio si,
Ma sta sera par viern,
N'ammore comme o tuoj nun me serv
Vuo fa a regina
E vicin vuò nu serv
Ij nun te capisc...
Vuliss pur na curona o nu diadema in de capill?
mò bast è meglio ca a frnimm
O saje si è ammor nun tradisc
Ma appriess a una comm a te,
ij m esaurisc.