Sto penzann' a nu sciore, si ma e mille culore
Sto penzann' a na vita, si ma senza dulore
Sto guardanno stu tiemp, comme passano l'ore.
Si dimane me sceto, accumencio a tremmà.
Si dimane te veco, accumencio a cantà
Si dimane te vas... putess murì!
Cu tanta priezza ij a ascess impazzì,
Nun me voglio addurmì , nun me voglio scetà
Dint'o lietto accussì , accussì voglio stà
Guardann 'o suffitto comme fosse stellato,
piglio 'o cuscino e mo tengo astrigniut
penzann' a chi l'uocchie ca m'hann guardato
penzann' a sti mane ca t'hanno tuccato
penzann' a chella vocca e fravola
a chiù doce e tutta Napule.
Cammenanne mane e mane miez a strada,
te guardo in faccia, sto durmenn' o sto scetato...?
chiù bell'e te... nisciuna femmena è mai stata.