Gh'èa na cùumba, queji nèuva
c'avuèiva maiàasse
cu sèu bèccu
de sa du Bezagnu, a cantàaghe ambasce
sèia e mattìn
se n'anàva a bagasce, pe nun tuccàa e ciùme da sèu cùumba
troppo suèna pe puèi vulàa in scè guzzi da Foxe
e in ti fundi da sittè vèegia
quela cùumba
se ne joàva èerta a Caignàn, pe faasse u nìiu
cu a sèu figassètta a tegnìighe botta
e menincanèllu
l'èa pìn de merli, che nun joavàn
in mes'elensèu, che nun'èa de sèu Lalla Ginetta
reccouggèiva
còrbe de gran, sènsa spighe
meggiu da Dolores quand'èa suèna
anch'èu, a cùmba
se maiàa cu beccu e ga in balìn
in tu scossàa
e nun jòa ciù, cume na vvòta