E vo solingo per mari e monti
niun mi segue se non la mia ombra,
sbirciando di tanto in tanto i ponti,
se su 'n d'esso na silhouette s'adombra.
Quando l'è, me lassa e me manda i conti,
e i pago anco la perfida ombra,
che m'ha fregato anco su li ponti,
'briaconi entrambi, ora se sente sobra.
Ed i stecchino senz'ombra vo n'anzi,
ma nun ve' neanco l'alma mea cara,
me sento 'lor morir ne li danzi.
'torno girano e girano e s'ape 'mara,
no foco vedendo scoppietar d'anzi,
febbricitante anco lo cor tutto para.