Si overamente
esistess o Paraviso,
da morta toia
me ne facesse na ragione,
vuless dicere
ca n'Ciel hann deciso
e fa nu festival de canzone.
Ce stevano già Lucio Dalla,
Mia Martini, Califano,
Battisti e Giusi Russo,
se sò pigliat Mango
qualche mese fa,
e mò, p'accummincià,
se so pigliat a Tè.
Tengh nà vision annand
a ll'uocchie,
Tu, felice e sorridente,
cu ll'ultima canzona
dint'e mane,
e cu a chitarra pronta,
vuol vers'a vita etern
n'copp'a nà nuvola e preghiere,
ditt pe Te da gente
ca t'ha vulut bbene.
E lassù,
oltre l'infinito blu,
San Pietro ca t'aspett
for'a porta,
te guard,
cu ll'uocchie a zennarielo,
e dice:
trase, attacca nà canzona;
scugneziello.