Nu juornu Pulcinella a Roma volle annà,
appena messo fore er naso da Termini,
scorge Meo Patacca er bullo e lassa lo magnà,
e le va 'gontro senza mezzi termini;
- Signù si proprio tu? Patacca Meo, ta rricuordi?
- Pulcinella, ma che bella cera che cciai! E mmò?
- Tinga a rete ancora u segnu e u curtiellu tua,
e quannu e vero che, i mo ta ggiàciru, e accussì sia!
E fra drinchete e dranchete le ore passarono,
e li du' cumpari in osteria finirono
fra vino vinello e formaggio pecorino.