Dopo che li acini biondi
de uva ben maturata a lo sole
ne lo tino elegantemente finiva,
se pigiava pigiava a pié nudi
e ne lo continitore sottostante
'legramente lo mosto finiva,
lo rimanente de novo se lavorava
co lo sistema a torchiatura,
e lo mosto maturava
e li gradi aumentava,
mentre co le vinacce
ci se 'prestava a far buona grappa.