Tutte e sere, primme e me cuccà,
faccio n'à preghiera pe mammà,
pe mammà mia, ca stà assaie luntana,
luntana comme e a luna, e stelle e o mare.
Mammà!
Siente stà voce ca te chiamma?
Nun vide chistu core ca te cerca?
Stà vocca ca ogni sera vò vasà
e mane, a faccia e ll'uocchie tuoie mammà.
Te arricuorde quanno stevo a casa,
venevo dinto a stanza addo durmive,
bussavo a porta, tu dicive: trase!
Che vò stù figlio mio? Forse nù vaso?
Si!
Voglio nù vaso tuoio mammà!
Nù vaso ca me fa scurdà e tristezze,
nù vaso ca me faccia arricurdà
tutte e mumente ca sò stato ccà!