BRUNETTA
Stella nana
di luce narcisista
carestia
clistere di privilegi
ne la cloaca scarica.
Magnaccia, pompini, immunità
fannulloni, ignorante
colleghi cianciano
parole ulcerose
capoccia cardinalesca eclissa.
Brunetta
edonismo caratteriale
infimi stipendi de i statali
glissa.
BRUNE'
òmmo cùrto
sì 'u cchiù gruòsso
fàcive 'a famma
e
nùje dinto 'a pulitica
te avìmmo mannàto.
Pulitici ca si smazzeano 'i fatica
Berlusconi:“quànno mi fanno faticà”
Bossi:“'u teneva sémpe tuòsto e mò sùlo 'u rìto 'e miézo aiza”
Garfagna:“'stà sèmpe cu dùie uòcchi spaparanzati ca 'mpresiòne me fa”
ci ràmmo 'na mesàta jùsta?
Brunè
scuòrdati qùanno facive dùi o tré làvori
e tìene d'uòcchio 'i statàli
fàlli faticà ma cu pòchi sòrdi.
Brunè
aizati e ‘ntuòstati
pecchè saie cumannà.