Comme faccio a mmè scurdà
si ll'aria cà respiro
ten'o prufumo tuoio,
si o Sole cà me sceta
nun'me surride cchiù,
si a notte cà m'abbraccia
me parla solo e tè.
Comme se po' sanà
chest'a ferita
si o Core è appucundruto,
s'è fatto piccirillo,
n'funn'a ll'Anema
s'è annascunnuto,
nemmanco nà canzona
o smove cchiù.
S'è mise dint'a n'angolo
a penzà.
Comm'è cà mò o Destino
m'ha m'briacato
e nù prufumo nuovo
fatt'e passione, e vase,
e desiderio,
e giuventù passata.
Ma chisto è n'ammore senza dimane,
e ammore clandestino.
A capa cà arraggiona
o vò caccià,
ma o Core non se vò scurdà.
Quanne te vede,
o sent'a vocia toia
se veste d'allegria.
Senza e Tè,
che nè sarrà dà Vita mia.