Si avesse fa o' ritratto tuoje, pittasse
viente e maree, o na' furesta n'cantata
o nu giardino, nu sciore, nu bosco,
ma sicuramente coccosa e semplice,
gentile e bello.
Pittasse aucielli ca volano a migliare verso 'o sole
pitassa a primmavera!
ma nun cè penniello un cè colore, ca po' pitta
stu core tuoje e troppa n'degna fosse a mano mia.
Caminiti Ciro