poesie » Poesia libera » Popolo 'e Dio
Popolo 'e Dio
Piangete, piangete, battetevi il petto,
se ancor l'avete un po' di intelletto.
'O popolo 'e Dio non ha più coscienza,
l'aveva, l'ha persa, s'ha fatta levà.
Chissà, s' è distratto, per poca accortenza,
magari l'ha fatto per sua negligenza,
ma, 'o vero, è che l'anema fresca 'e 'na vota,
se la so' venduta, pe' quattro denare.
A màchena, a casa, 'o posto pà figlia,
son cose importanti per una famiglia,
ma quando le ottieni illecitamente,
le paghi tre vote, co' sangue d'a gente!
Allora dai spazio alle bestie feroci,
ca comm'a nu cancro te magnano 'o core.
"Camorra e Croce" e nu jescì fore,
ca l'annema toia, fastidio, 'nce da!
Da ommo a pupazzo ti sei trasformato,
tu, Popolo 'e Dio, ca Dio t'ha lassato!
T'ammorbano l'aria, la terra, la mente,
t'accireno 'nzino e nun dici niente!
Po', vai ricenno ca nun hai pagato...
Ma comm'e, dich'io, si' ancora all'oscuro?
Tien'a munnezza fin'a dint'o lietto
e ancora, 'unn affiuri, dint'a l'intelletto,
che TU, sei l'artefice, del tuo futuro.
"So tutt'e ladrune. O mèglio è fetente"
Dite: "Lo stato non ci da lavoro.
Nui avimma campà, nun vulimme consigli..."
E vi vendete il futuro dei figli!
Per chi la campate stà vita da cani?
Per far da zerbini alle istituzioni?
Marce, colluse a violenti padroni.
Quattr'ossa vi scendono dalle loro mani!
Pigliate curaggio, 'un avite paure,
spezzate 'e catene 'e sta tirannia.
Tenite cuscienza? Tiratela fore,
ca' forse è già tardi pe' 'nbarcà sta' via.
Dicite: "Embè? Allora che faccio? "
Mo' vo' dich'io, vui nun'ce penzate.
Nun c'è bisogno d'e pistolettate,
ca stu 'nemmico, nun tene curaggio.
Tenite lavoro? Lavoro onorate.
Tenite 'e figli? Mannatel'a scola.
Raccomandazioni, non ne accettate.
A camorra? Lassatela sola.
Abbiate coraggio di denunciare.
Tenete fede alla vostra parola.
Non pretendete, prima di dare.
Siate orgogliosi, fino alla morte.
Fate! Con chi si dà già da fare.
Portate into 'o core chi s'è già spuorto.
Non date il voto a chi ve lo compra.
Tenitev'a terra cumm'a nu' bell'uorto.
Ascite fore 'a dint'a chest'ombra!!!
E se nel mare una goccia sembrate...
Embè? Resistite. 'Un'avite dulore.
Vui rispunnite: "Chi parla more".
Pecchè è campare, accussì cumbinate?
Se state insieme, senza indugiare,
allor, quattro tristi, infin, resteranno.
Tutt'è 'ncucciate, cu' poco 'e affanno,
e, senza tema, e jettate a mare.
Ma si nu' cagnate e chiagnite miseria,
preanno 'o governo, 'o commune, 'a regione,
crerenno ca i guappi ve danno 'a ragione,
che democrazia è pura illusione,
allora, fernenno, vi dico la mia:
'nterratela pure la vostra coscienza,
ca Napoli è morta e nun sorge chiù!
12
un altro testo di questo autore un'altro testo casuale
0 recensioni:
- Per poter lasciare un commento devi essere un utente registrato.
Effettua il login o registrati
Opera pubblicata sotto una licenza Creative Commons 3.0