'a pistòla tene
'i guapparia sfrennesea
impaùrita
cammurìsta 'a gènte 'o chiamma.
Curiùsa è 'a gènte
chìsti ccà rìverisce
ma
i pùlitici c'avota
màppina e mariuòli chiamma.
Io
scrittòre o poèta?
còmme
Emilio Fede à De Filippi Bèrluscone Càlderoli
Cùstanzo Bàudo
ùna starr so addiventato.
Bèllo scrìvere
s'abbùscano sòrdi senza sudà.
Cacasòtti scetàteve
siète vùje ca faticàte
'ù piacère da vìta
nun vu fate arrubbà.