Dint'o vico
te chiammano a smargiassa,
nu core pigli
e nato lasse.
Se fermano e rilorgi
quanno jesci
a dint'o vascio.
E mamme d'e figliole
nciuciano,
l'invidia fa schiattà
e cumpagne,
e stammatina e fai murì.
Te mise
chella gonna corta, bianca,
e na maglietta e filo,
tutta scullata m'pietto.
Nu pare e scarpe
cu duie tacchi a spillo,
e nu fermaglio e rose
dint'e capill.
Ta tiri
pe strade da marina,
tra mille cumplimenti
te siente n'a Rigina.
Si bella
comm'e n'a jurnata e Sole,
sfeziosa comm'e n'a canzona,
fai suspirà
uommeni fatti e giuveni guagliuni.
Si comm'e a Luna chiena
quanno rischiar'e ssere.
Sì nu babbà ca crema,
sì n'a ventata e primmavera.