Cummari Francisca,
che vuliti ‘mmari Santa,
a vuliti sapiri ‘na cosa,
ma vaia lassatimi stari
haiu a testa china di cosi
che mancu li cani ne vonnu,
ma si, dicitimi tantu
una i chiu o una i menu
u stissu ièdi.
L’autru aieri u sapiti
a mia mu dissiru, ma
nun cia mettu a manu ‘nto
focu, ma Peppe si vasava
cu Cammela a mugghieri
di Vanni,
pi carità lassatimi iri
sti cosi ni vogghiu sapiri,
me ‘nne vaiu bi salutu
cummari Santa.
‘Mmari Giuvanna,
chi c’è ‘mmari Francisca,
u sapiti, visteru Peppe
‘nto giardinu i vostru
frati tuttu nudu ca
mugghieri di vostra
cummari Santa che
ni faciunu i tutti
i culuri,
pi carità
nun ci diciti nenti
a nuddu ah, bi salutu
‘mmari Giuvanna.