Nata bella nutizia!
L'urdm!
Fino a quanne
nun vene a galla
nata schifezza
fatt'a st'uommene e mmunnezza.
Hann'acciso pure o mare!
Ce stev'o sole,
e cu a scusa do lavoro,
piazzarono l'Eternit, a Cementir
e l'Ilva.
E nu cielo,
ch'era na meraviglia
addeventaie grigio smeriglio.
Ce steva ll'aria,
ma co fummo ca menavano
sti tre industrie fasulle,
l'inquinain.
C'era rimast'o mare,
ma sti quatt' mariuoli
cu e solde de depuratori
hanno fatto a bella vita;
se so accattati gli attici
ie pellicce e signore.