El vecio che tirava el carett pien de strassi,
l'è mort ieri l'altro per improvviso malor.
Passava la vita tra l'osteria e i rovinassi,
magnando gli avansi della xente de cuor.
El aveva un cagnett, come lù, disperà,
trovà chissa dove, pien de pulsi e de rogna,
ma lù i lo trattava da vero pascià,
legai stretti dal destin de nà vita da fogna..
al so funeral el cagnett l'abbaiava,
el voleva sveiar el pore paron,
i lo gà trovà mort alla prima giassada,
cuccià sulla tomba del vecio barbon.
Par la xente che compra l'amor per la strada,
'n amor come questo no gà 'na rason,
ma par mì che lo serco per ogni contrada
pagaria per amar come el can del barbon.