‘O muntòne è crésciuto
mò statte ‘accuòrte sùl ‘a salute
chéll’è
‘na còsa preziosa
difficilmènte t’à può accattà
Se ven’ammancà
so cazzi amari
pe’ te e pe’ chi resta
Ausuliame
damm’ auriénze
Nzerrà l’uócchio
riciatà profondo
e guarda nninte ‘o scùro
chéllo ca te rùmmane
‘O siente 'o calore
ca te saglì pe’ còscie
e te scènne rind’e braccia
È ‘a salùte
‘a salute ca torne