Chiúveva
e tirava vientu,
quannu trasií
a lu campusantu,
a deporre
qualche fiore
a li cari mia.
A nu trattu
vidi na figura
ben nota,
ma sí,
é illu,
Sua Altezza Serenissima,
u principe Antonio de Curtis,
in arte Totó.
- Ma vuje cá
che fate?
ma risse
stizzuto e fiero.
- Songu vunutu
ad onorare
li parenti mia.
Rispusi nu pocu
intimuritu.
- Spero che nun é
chillu puzzentu
ca m´annú
misu accantu.
Lui,
allorché ribadií
- Ma nun si tu
c´hai scrittu a Livella,
e che li
muorti su muorti,
e su tutti eguali,
proprio comu na livella?
Cu chillu
suo tipico gestu ´e manu
mi rispose
- Ca centra,
allora io ero e qua,
e nun e lá.
Cá lu suognu
miu svaní,
e su cuntentu assaje
ca posso ancora
Totó
onorare e amare.