Na tavulata
addù Vicienz'a mare,
nu fiasco e vino,
miezu'chilo e musso,
nu sicchio e cannelicchi,
zeppulelle e panzarotti,
friarielli co e sasicce,
vecchie canzoni
cantate a duie pustiggiatori,
nu cesto e passatiempo,
comm'era bell'a vita,
che belli tiempi.
Mò,
vide cose e ll'atu'munno.
All'angoli de vie
Macdonald e Fastfood.
Povera giuventù,
s'abboffano e schifezze;
Hamburgher surgelati
e pane n'cartato
c'ha perz'a frischezza.
Mhà!
Sarrà l'età,
sarrà ca è nata generazione,
ma s'è pers'o senso da ragiona.
È cagniato pure ammore.
M'arricordo, ca p'ascì
cu na guagliona,
ll'aviva fa a dichiarazione,
e primm'ca te dava cchiù e nu vaso
aviva spantecà pe dduie tre mise.
E ll'ammore
se faceva in camporella,
a copp'a coppe.
Mò,
fanno amicizia in discoteca,
cu a musica ca e ffà scuppià e cape,
nu sniffo, nu bicchiero e birra,
e se fernesce a notte
dint'e mohtel.
Nun capisco niente cchiù!
Stì guagliuni,
pe seguì a moda,
ca po' a chiammano "Movida"
hanno perso
o sapore da vita.