Torna, prepotente, nata vernata.
Chist'anno s'è anticipata.
Nun'ha aspettato ca ll'autunno
n'cartava o cavero e ll'estate.
Accumminciato a sciuscià viento,
acqua tron'e malutiempo
senza se nne fottere da gente.
A pigliato e nuvole do mare,
o gelo da Siberia,
ll'ha ammiscate,
e vire che regalo ca c'ha rato.
Mò, dico Io,
tu si a vernata,
j'accummincià a Dicembre inoltrato,
pecchè fai a prepotente
e rump'o cazzo a gente?
Fatt'e fatti tuoie,
statte calma,
facce gudè
primm'll'Autunno.