E chiagne pur'o cielo
cu schizzich'e dulore,
o sole annascunnuto
e ll'aria grigia e cupa.
N'addor'e Crisantemi
for'a stì luoghi santi,
na prucession'e core
pe ghì a vasà chi è caro.
Novembre è mese mesto,
nu meso e pucundria,
lumin, sciur'e chiant
po juorn'e tutt'e Santi.
E pure o juorno appriesso,
il due, giorno dei morti,
na Prece e na cannela
pe chi nun c'è stà cchiù.