Tu che me mbarat a camminà
Mo', m taggia scurdà.
Tu t preoccupav si m riv nu cucchiariell cucente
Mo' t s'affligge u core sul si teng nu mal e dente,
Mo' me fatt ruosso cu tanta stient
So passat sti iuorni comm'a nient
Ce simm spartut e stamm luntani
Ma i te penso sul guardenno i mani.
I me risollevo pur cu i muorzi chiù amar
Pecchè "mamma" è a parola chiù car,
Ne puonn esse cient e te tarttano cu bianchi guant
Ma e mamma ce ne sta una sultant.
Si a mamma e una sola!
Curva, Storta o comm sia
A mamma chiù bella e chiù cara è a mamma mia!