Comm'me manca o Mare.
Gesù,
comm'me manca!
È n'ammore grande,
nu curdone ombelicale,
e quanno penso ca stò luntano
sent'na strett'o core,
comme si me mancasse ll'aria.
Nu senso e vuoto m'attanaglia,
na tristezza amara;
o po capì solo
chi è nato vicin'o mare.
O voglio bbene
quanno,
respiranno chianu chianu,
n'fonn'a rena,
e ll'aria se m'prufuma,
e tutt'attuorno,
co riflesso da Luna,
disegna Paravisi in miniatura.
O voglio bbene
pure quanno se scatena,
quanno co maletiempo
s'incazza malamente.
Cu mille Cavalluni s'allamenta
schizzanno n'faccia o viento
acqua e rancore.
E na Prghiera
me sussurra o Core:
quanno arriva ll'Ora
purtateme a murì
vicin'o Mare.