Tiene na faccella
comm'e chelli bambulelle
e purcellana antica.
O naso alla Francese,
na vocca rossa
comm'e na cerasa,
dduie uocchie
ca me parono ddoie Stelle,
e o riesto,
che'tto dico affà,
si fresca
comm'e a crema e nu babbà.
Te muove
comme fusse na Farfalla,
n'coppe a stì tacchi a spillo,
liggera,
comm'e a brezza e primmavera.
Si bella
comm'e na jurnata e Sole,
carnala
comm'e notte e Luna chiena.
Si suonno e desiderio,
si nu suspiro e Core
e chi te guarda e more.
Si nu prufumo e Vita!
Pe mmè tu si Chimera,
malincunia d'ammore,
rimpianto e giuventù.