A chi me dice:
"Dove jirrà
a finì lu munnu
e che nun vidi?
A cattiveria, a gnoranza,
l'amore quillu veru,
sinceru,
quillu che nun è meschinu
a dò sta?"
Accuscì ja rispunno:
"Amici mja,
lu munnu
è cuscì bruttu,
perché ce stemo nui
che discorremo,
discorremo
e nulla poi facemo.
Basteria levasse
lu pilu dallu core,
stenne na manu.
offrì un cicurillu
d'amore
Ma nun vedete?
Lu sole, sci,
nasce gni mattina,
ma allu tramuntu
mica e veru
che more!"