Te vai a cuccà tutto cuntiento
E te sceta brutt, stuorto e cu nu turmirnto.
A sera dopp l'urdimo travaglio t'addurm placido e tranquillo
E te sciti a matina cu chillo strunz i squillo.
Te vuoti dint u lietto, te giri comm te truassi dint'a neglia
E po mitti a mano ncoppa a sveglia.
Accussì te fai l'urdim'ora i suonn
Dinto a cinco minuti bbuon,
Mentre durmi te suonni ca stai faticanno
E in vece no è un inganno
Però te ficchi ancora chiù sott
C'à speranza ca sona n'ata vota accussì te vott.
Ti risvegli uardi a sveglia e da chell'ora ne sò passate ddoie.
te vuoti, te ficchi chiù sott
Oggi manco se fatica e a me che me ne fott
Fantasticando nel dormiveglia
Pienz: è stata tutta colpa e chella stronza i sveglia