'Mpisa, 'bbe cuardu e riu
Spettu 'mme cuardati e ntorna riu
Ogn'annu me 'ppanditi, spicciatu Carniale
Mujerasa me uliti, ma moi 'bbaggiu 'cuntare.
'Rriu te tiempi 'ntichi, vecchi comu lu Criatu
Quando ancora Cristu, certu, nu era natu
E l'ommini spattavene ogn'annu la staggione
Cercavene e sparavene cu 'ssiene spiche 'bbone
Faciene Re nu fessa ca chiamara Carniale
Lu 'mpicavene, bruciavene e nde ticiene male
Le cenereddhe poi cujiene te ddhu pouru spenturatu
E le spargiene tutte a sullu terrenu aratu.
'Mpisa quaranta giurni, osci comu tandu
Alla fine me bruciavene a fiate castimandu
O chiamandu spiriti boni, cu nc'essa l'abbundanzia
Ci 'mbece ssiene tiauli, n'annu te tiscrazia.
Vinne te Cariggesima lu primu giurnu
E me tissera te n'ommu ca cangiava lu mundu
Comu iddhu 'mpisa, versu na Croce quardai
Te tandu le samane cu sette penne cuntai.
Niura e cu le penne 'mpise, moi 'bbe cuardu e riu
Percè qua ssusu m'ha uluta puru Diu
A menzatia spattati cu me sparati a sulla chiazza
Ieu suntu la Caremma: auguri e bona Pasca.