Aprile è arrivato
nù starnuto e nà surata.
S'appresenta
cu nù vestito a fiori
e nà sciusciata e viento.
Aprile è femmena!
Se M'pernacchia,
se m'prufuma,
e all'Estate, arret'o vico,
ll'appripara piant'e fiori.
N'zino port'a Primmavera,
e jurnate chin'e Sole,
e serate fresch'e allere.
SE n'tulettan'e Figliole,
con buongusto e con malizia
ostentano le grazie
e o guaglione ca s'arrizza
ll'arravogliano dint'a rezza.
Aprile
è na giovane amante,
t'o lleva e t'o ddà,
dint'o lietto te fa cunsulà
e a matina
nun te vuò scetà.