Maggio
è guaglione,
ten'o curaggio,
piglia e pietto
o male tiempo
e ll'dice;
smamma, vattenne,
passa tra sei mesi.
Po,
comme fernesce Aprile,
senza bussa s'affaccia
cu nu fascio e Rose m'braccio,
nu surriso chino e sole
e n'addor'e Gelsomino.
Tutt'o mese cresce o grano,
o rintocco de campane
chiamm'e vecchie dint'e cchiese.
A figliola annammurata,
con sorriso e vel'e sposa,
mett'a Fede attuorn'o dito
al ferlocco ca truvato.
Maggio
è guaglione,
è votabandera,
gira e spalle a'Primmavera
e se vasa cu ll'Estate.