St’arrivann, o i ‘lloc è Ess,
nun m’a pozz fa scappà,
ogni ‘vvot è semp ‘o stess,
na suràt p’affrrà.
Rint ‘e ‘rrecchie, pè cervell
fuie e allucc comm’ a ‘cchè,
ca sia brutt, ròss o bell,
sul ‘dopp ò può sapè.
‘Mbunn a pont, a man part
primm ca sa po’ squaglià,
‘nguacchi ‘e ggnostr e ‘ddet e a cart
pe cercà d’a ‘ncatenà.
Stienn e viers e prèss e prèss,
t’arravuoglie int a na rim,
truov o fil da matass,
cus, scus, accuoncie, allìm.
Ma attramènt faie chest’art,
Chella già t’abbandunat,
sò ‘rimmast ‘ncopp a cart
viers sciuovt, arrubbat.
Nun è ‘ttant, so vrccell,
poc o ‘nnient m’a lassàt,
prumettev mar e stell,
vin e rorgi ‘nzuccarat.
Nunn è Ess ‘a malament,
song je sul ‘o muort ‘e famm
Chell nu ‘pport maje nient,
Simm muje ca nunn ‘o damm.
Ma m’abbasteno e vrccell.
So tantell? E ‘cchè ‘mport?
‘O ‘ssnzial è quann Chell
tornarrà a bussà ‘a sta port.
Je l’aspett a tutt ‘ll’or
‘ntiemp e viern e intà staggion,
sadda sul stutà ‘o cor
pe ‘nzerrà chistu purtòn.