Lu suli ti cauria
lu mare ti vagna
ogni biddiza to è naturali
tuttu ri tia resta n'to cori
Paesaggi incantati nei valli iblee
templi antichissimi nei vallati agrigentini
I muntagni to su disignati a manu
U mari limpidu come nu cristallu
l'uocci mei si arricriano a viriri sti biddizzi
u profumu di zagara, di mennule, di carrubba, di erba di campu
sulu tu nun si na terra tutta a stissa
runi tuttu a tutti
e iddi nun dununu nenti a tia
ti disprezzanu
ti fanu mali
ti fanu a mala nomina
ma tu si a chi bella terra di tuttu lu munnu
si nu paradisu
Taommina, tutti na n'vidiunu
Sarausa, ca a storia l'avi no sancu
Palemmo, Paisi maravigghiusu
Rausa-ibla, pari nu presepi abbrancicatu
chisti su picca ma descrivunu a to diversità da punta a punta
tu si a mo terra
Tu si a sicilia.