Agosto,
mois de folies.
A città và in ferie,
se svacantono e vie;
tutti al mare.
Chi ten'e soldi
và in albergo a cinque stelle,
chi nun'e tene
và al "lido mappatelle".
Mai na nuvità,
spiagge esclusive,
trenta metri di barca,
aragost'e schampagne,
je fessi s'hann'arrangià.
Pure o sol Leone
fa la selezione,
corpi abbronzati,
uniformemente dorati
e gente ca nun'ha mai faticato.
Chi ha tirat'a carretta
pe na vita intera,
rossi comm'e puparuoli,
m'brelluni sgangherati
e tutti spellecchiati.
Agosto
accentua la disuguaglianza,
a fa parè evidente,
e mm, sà ca a crisi
l'hanno n'ventata a tavulino,
tanto,
pagano i soliti cretini.
Agosto
mois de folies,
chi spenne nu capitale
pe na serata,
e chi sadd'accuntentà
e na leccata e gelato.