Sta ruminica
u suli trasiu rintra a me stanza
vasannumi nta frunti
e abbrazzannumi
mi rissi:
"Susiti, nesci fora
e talia u mari,
u cielu,
tuttu chiddu
chi ti sta ntornu.
Senti l'aceddi cantari?
Viri i rami di l'alberi chi svintulianu?
Respiri a frisca aria ru mari?
Stu spittaculu è pi tia.
Riri a vita,
scordati l'amarizzi,
ci sarannu sempri,
nun ti fari supraffari,
cogghi u beddu r'ogni cosa
e tenilu nto cori.
Di delusioni n'hai avutu
e n'avrai ancora
ma ti servunu r'insegnamentu.
Vituzzu, u munnu è tuu
sutta a me luci fai a to strada,
nun ti firmari,
iu nun t'abbannunu!"