Osce m'aggiu ddiscetatu
ca tenia puru cchiu cazzi pe lla capu,
nci mancava sulamente
sta visita de li caramba.
Ma forte l'allegria de la natura mia
ncignai cu cantu la canzune mia!
Tantu pe ncignare bbu dicu ca su'nfame,
de l'autri me nde futtu, pensu a mie,
e poi ca lu collegiu è stata casa mia,
ma no colleggiu cu lle suore,
magari! colleggiu cu lle sbarre!
Moi tegnu li domiciliari e bbindu fumu,
speriamu ca la pula nu mme zzicca,
speriamu propiu! ca tegnu menzu chilu
a rretu lu parite e quattru mmalandrini
sittati a rretu lu sciardinu ca olenu li sordi,
ma ieu nu' nni li dau, su' mberda!
e campu de nna vita intru lla mmerda!
Poi, dopu ca l'aggiu endutu tuttu,
ci nu mme zzicanu, me n'diau
spariscu, me llargu pe nnu picca
e quandu l'acque s'anu fermentate
ritornu e nni la mintu 'ntorna an culu a tutti.