Non haiù spisu mai tanti paruluni
versu di tia e lu sai beni tu,
non sugnu n'tipu tantu chiacchiarùni
iù pensu alla sustanza e nenti cchiù.
Non ragiunai daveru p'aviri a tia,
tu eri carusa e iù cchiù vecchiu,
certu, macari tu pp'aviri a mia
curaggiu ni facisti di superchiu.
Ora, ca u scilinguagnulu haiu sciotu,
lu mo silenziu di tanti anni
rennilu vulissi a tutti notu
di sti to doti accussi ranni.
Di tia, putissi diri tanti cosi,
n'to scriviri la manu non mi stanca,
ora ca la mo lingnua già si sciosi
ma è lu verbu giustu ca mi manca.
Tu, meriti m'puema didicatu
e no paroli di la vucca mia,
m'puema di m'pueta littiratu
ppi diri chiddu ca sta beni a tia.
Jù, prifirisciu dariti sulu amuri
chiddu ca non è scrittu ma è riali,
si non si duna, vani sunnu li paroli
e mancu a megghiu pinna di pueta ti può dari.