Ne lo ire
per
deserte e malinconiche
campagnole vie,
a lo lume
de nu mozzu
'e luna,
da cicale
e lucciole
accompagnato,
'na femena
da la chioma janca
e lo portamento
stuortu,
lu passu
me incorociò
e ma ricette:
- Me chiammu
Opera,
e quattrucientisittantri anni
aggiu,
e 'n'annu e cchiù
mittiti,
se mo,
ma liggiti.