Nun sintiti
'sta museca,
che da lo core
s'aza e s'aza
finu
a u sole,
è la tarantella Pompeiana,
de Pompei
o de Pompeo,
zappatore o don,
differenza
nun fa!
Basta
ca va muvviti
a lu 'ziccatu
ritmu,
e gira a ca
e gira a là.
va paisà,
chista è
n' allegra jurnata,
grazie
a Pumpé
e a sta tarantella bella
de o paesu nuostu,
c'ancora
s'arrocca
fra 'e vigne
rubbine
e durate.