So longh'e notte,
so fredde senz'e te.
Me struro
penzanno cu chi staie,
l'Anema, a mente, o Core
cercano calore;
e io me ne moro.
Te sonno,
te veco,
te chiagn
a lacreme amare
e a notte nun se schiara,
o friddo n'accalora.
È na semmana
ca nun cagni'o lietto,
stì ddoie lenzola
song'na reliquia.
E'muort'o tiempo
n'copp'a stì cuscin,
n'ziem'o prufumo tuoio.