Mmiezzo 'a tante cuffiatùre umàne
è comune quacche vvota
d'avé pe premio, 'a fine jurnàta,
nu filo spinato
po' succèdere tanno
de sentirse cchiù libbero
dint 'a na' cajòla ca fòra.
Quànno 'e prumésse nun so' cunfiètte
song' uosse tuoste da digerì.
Nu piso frisco 'a suppurtà
è n'aniello 'ncchiù dinto 'e caténe
e me cuonzola na cosa sola
ca pe spezzà nun a'mpurtanza
'o piso 'nse
me basta 'e da' nu taglio e via luntano
maie senza te.