Miagètta de muìin e de cassìna màrsa
cheòtta da in Lùggiu arraggiò
me g'assètou pe aspetàate
coutelèe d'ùumbra che pàan cùgni acciantèe in tà rena
tàggian
prìie riùnde alugèntèe dà risacca
e scoèggi che aspèetan i scupassuìn dou màa
Òrièe èsse quel'asciugamàn cou teu òudùu
òrièe èsse ù sùu, che se ratèela cou ventu pè bagiàate
de dùnde... a teu pèle l'è giànca cùmm'au lèete
ti m'èmbrièghi
coùme in gòttu de giàncu de Sinque Tèere
appuntelòu cou due ancciùe en toccu de pàn, nèigru
cumme ì teu cavèlli approufumèe de fìggia
e ì teu òeggi, prufùndi
cumme è proufunditèe dùnde ghè ù courallu, rùssu
cumme a teu boùcca quande ti me bàagi
Stelìn.