la melanconia disse a un omo triste:
- quanno pensi ar passato e a cio che fù,
le sconfitte, l'amori, le conquiste
l'erori e li dolori, eppoi de più
io sò lì e t'accompagno indove er vero
dar bianco ch'era un dì mò se fa nero
e te sòno na musica che veste
li penzieri in querchè de bello e strano
fà confonne li pianti co le feste...
tu m'ascorti e continui a restà sano...-