Da terra 'nca di facci a nui
'ca sputa focu
per curpa ì 'du disgrazziatu
'ca voli a tutta forza manciari sulu iddu
chi da povera genti
nun sapi chiù chiddu cava a fare...
povere sti terre
tra sangu e morti
chini di chianti e urla...
ca scappanu 'nto mari
cu quattro barchi chini di cristiani
e nun sannu mancu
se cià fannu ad arrivari...
"Lampedusa"
'nto stritto di sta isola
strachina di cristiani ittati
unu supra all'autru...
arriva 'na speranza
chi sta nova primavera
cu stu ciaru i gerusminu
e sti fogghi 'ca sunnu sutta
a stu iarburu d'ulivu
"l'auguriu"
'ca potti arrivari
a paci 'nto munnu
e finisci st'amaru destinu.