I dize che Venessìa xè 'na cità de veci
Pol 'darse : ghe n'è tanti che gira mal ciapài
Fin de matina presto.
Pian co 'el baston i fa i ponti
E i camina contro muro
Par le fondamenta.
I veci intrìga se ti camini de fùria.
Co d'inverno riva un fià de sol
Subito ti li vedi in campo
Co la sporta de la spesa
A comprarse pan, fruti e un fià de pesse.
'Na sardela anca pa' el gato
Che no manca mai.
Co' xè un bòto
I xè za a casa
A cusinarse la minestrina
E drento i resta par tuto
El dopo pranso.
Co 'riva sera
Ecoli fora da novo
Pasar el campielo
Rivar pianin a la cièsa.
Xè messa: na orassiòn fa ben dirla
Ch'el Signor no ne ciàma
Massa presto.
Dicono che Venezia sia una città di vecchi
può darsi: ce ne sono tanti che circolano, mal in arnese
sin di primo mattino.
Salgono piano con il bastone
sui ponti
e camminano lungo i muri
per le fondamente.
I vecchi intralciano
quanti hanno fretta.
Quando d'inverno arriva un po' di sole
Subito li vedi in campo
con la borsa della spesa
a comperarsi pane, frutta e un po' di pesce.
Una sardina anche per il gatto
che non manca mai.
Quando batte l'una
sono già a casa
a cucinarsi la minestrina
e vi rimangono
per tutto il pomeriggio.
Quando arriva sera
eccoli nuovamente fuori,
passare per il campiello,
arrivare pianino alla chiesa.
E'la messa: una preghiera è bene recitarla
affinchè Iddio non ci chiami
troppo presto.