L'amicizia era a' tiempe antiche 'na cuntentezza,
'na spreranza, 'nu piacere e 'na ricchezza,
accussì ca' se diceva cu' tanto ammore,
chi trova n'amico trova 'nu tesoro.
Era 'na casa, 'nu rifugio, 'na sicurezza.
'na parola 'e cunforto, 'na certezza,
n'aiuto rint' a' 'nu mumento 'e scuforto,
'nu bbene ca' strigneve l'omme assaje forte.
Mo' l'amicizia è comme 'nu cuntratto,
ca' và a firnì sempe cu' 'nu sfratto,
'stu sentimento è addiventato 'na puvertà,
nun se ne parla cchiù, tiramme a campà