Giera magio, un cielo de raso.
Go ciapà el treno, partivo par Firense.
Dizemola tuta come che la xè:
dopo Venèxia vien solo Firense.
Roma xè massa granda
massa potente.
Un venexiàn a Firense
no el se intriga!
anca qua na fiumana de turisti
che pesta e schissa
ziga e savatta
sporca e se ingossa.
So' rivada a Ponte vecio
sora un Arno color zalo,
un fià de zafferàn e na schinèla de fango.
Le case a bastiòn
fisse e dure come toròni.
Ma soto un arco d'el ponte
gò avùo na visìon.
Na gondola tutta ligàda
streta dosso la riva de piera!
Cossa giera sto fato?
Na gondola, liziera come na farfala
'na ala nera de rondine
che qua la tegnimo a la palina
co 'na zagoleta, 'na cimeta lasca...
Pora creatura copàda!
Ela, che co' la pansa tonda
la spenze l'aqua quasi respirando,
a Firense sensa fià
la ciapava la corente de sponda
sbatendo dosso el vivo dela piera.
Feme tornar nel Canalasso!
Pareva la pianzesse,
son fata par ninolar
e no' morir ne l'ombra!
vogio l'aria d'el me mar,
el vento de borìn che me remèna.