Aùgghie, fìl'elàstico
si sènti
quandu ù jòrnu s'ìza chiànu chiànu
e l'urtimi barcuni tràsunu arrèt'omòlu
lucenti
chin'ippìsci ancora vivi, dòpu na notti longa e svegghiàta
PECCAVìA, VENìTI PECCAVìA, àIU TUTTU Pà BELLEZZA
grida, u vècchiu carrettèri
manc'avìssi pagliùzzi d'oru e filu d'argentu
canta, Maruzzèlla
avassìri a chiùbbella, quand'a Festa ch'assìra ddùma
e 'Ntoni cà barritta sùpra i ventitrì sà cerca
càntunu i sò forfìci l'aùggh'eufilu e i buttùni d'òru
canta ù carbuni ddùmatu d'intoferru pè stirari
avassìri a cchiùbbella cù l'organza iànca e
jùri russi 'ntecapìddi rìzz'è nìghiri
com'à notti cà vìtti Fìmmina
fino a quandu s'ìza u jòrnu e senti
ancora
AùGGHIE.. FìL'ELàASTICooo...