Te guardu
commu nu marijuolu,
mentre ruommi e suonni;
cu sta faccella bella
su nu cuscinu
jancu jancu
comme l'anema toja;
te guardu
e lacrimu
ammore miu bellu.
Ruommi, ruommi,
nun t'ascità,
i sto ca
vicinu a te,
cu lu coru
e l'anema
sto cu te.
DE LO TUO DIALETTO... APPREZZABILE, DE LA TUA POESIA... ECCEZIONALE, DE LO TUO ANIMO... NOBILE, DE LO MIO VOTO... UNO SCOSCIANTE PLAUSOOO!!! DON POMPEO