Mi susu a matinata ppiì vìdiri l'aurora
e vardu sbalurdutu i biddhizzi da natura,
vidu tutti li pianti la terra ancora nuda
abbasta n'pocu di suli ca fuma sula sula.
taliu poi la muntagna
ca è comu sumpri
di tempi di li tempi
ccù la cammisa ianca.
Poi l 'occhiu si ferma n'ta na vecchia cerzza
no ppi vantalla assai ma ora è na biddhizza.
Passau lu tempu di quannu dicu jù
sunnu tant' anni e cchjù
picciriddhi cu gioia vera
tu mbràzza ni tinia
vulava l'atthalena
mai mulistamu a tia.
Poi, n'mbruttu jornu mò patri pinzau di fari
tagghiariti li rami ppì falli abbruscjari.
Quannu di li to rami spogghia tutta ti visti
non poi sapiri mai chi pena mi facisti.
Vularu li anni
scurdamu li danni
criscjsti rigina
cchiù beddha di prima.
Ma ddhi carusiddhi non li truvasti tali
sumu tutti rranni ora già patri di figghi.
Ma no cirzùddha mia mai cchiù ti fannu mali
cusì cchù l'atthalena tu fai jucari a iddhi.