Pe t parlà
t scriv in napoletano,
a lingua 'cchiù antica
ro munn,
e chien e magia,
musica e dignità.
T supplic
e t parl co cor 'mman,
ma m'è perdunà
se sti parol
nun s scrivn accusì,
ma c'aggia fa se
accussì me so asciut.
Tu ca si stat quasi
nu maestr pe me,
me 'mparat a campà
ncoppa a scena,
me alluccat e me
ittat pa retta via,
ma me scunsulat
a' ier e se c pens buon,
e'ccis a sacra arte
e viver ncopp
o palcoscenico.
Tu ca riciv,
t'atteggiav :
" Song o megl,
song o megl!"
Tu ca c guard cu
chella faccia
e chi vuless
ricer tanta cose bell
cu a sfacciatagine
e nu padre
ma sempe pe me
tradisti a sacra
regola ro teatro
facenn ascì
for na recita,
no no a vita no
-ma tu nun vuliv-
no i chi sap campà buon
-ma tu nun vuliv-
Chest, e sient,
song e letter
mis assiem,
comm a na trentina
e 'nnamurat
ca se vasen
sott a 'sta notte
splendent splendent
'e stell luntan luntan...
maravigliose.
26 maggio 2012